Ga naar de inhoud

Evenementen in de Dorpskerk

Foto's van evenementen vindt u in ons fotoalbum


Zaterdag 19 november van 10:00-17.00 uur en zondag 20 november van 12:00-17:00 uur
 
De expositie richt zich met name op de collagekunst van Carine. Elk werk is uniek en enig in zijn soort. De collages zijn gemaakt van een mix van afbeeldingen uit de krant. Het knippen en leggen van de compositie gebeurt met de grootst mogelijke zorg en resulteert in schijnbaar eenvoudig werk. Ook nu is er weer gedacht aan kunst voor kinderen; ook zij zijn van harte welkom! Verder loopt de nieuwe collectie uiteen met kunst voor liefhebbers van muziek, natuur, sport, surrealisme en humor.
Kortom: voor ieder wat wils!


Anna zingt al van jongs af aan. Ze heeft zangles van Michel Poels en in diverse ensembles gezongen. Nu richt ze zich voornamelijk op het zingen van muziek uit Schotland, Ierland en andere Keltische gebieden. Anna vindt het mooi om dichtbij de oorspronkelijke muziek te blijven en de liederen in de taal te zingen waarin ze geschreven zijn. Dit zijn vaak oude Keltische talen. Om zichzelf te kunnen begeleiden is Anna harp gaan spelen. Ze krijgt les van bekende harpistes uit Schotland, Cheyenne Brown en Rachel Hair. Inmiddels arrangeert ze haar eigen begeleidingen.
Naast muziek maakt Anna zilveren sieraden. Het ontwerpen en het handmatig bezig zijn met het zilver geeft haar veel voldoening.  WWW.ANNARUTTEN.COM
_____________________________________

_______________________________________

Henk Stemerdink exposeert:
Van 12 t/m 14 augustus verruilt Henk Stemerdink zijn atelier voor de prachtige ambiance en het licht van de Dorpskerk Hoog-Keppel. Te midden van veel van zijn meest recente impressionistische schilderijen vertelt hij graag over zijn passie voor het schilderen en zijn inspiratiebron, de natuur in de gemeente Bronckhorst.
De expositie is vrij toegankelijk op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus van 10 tot 18 uur en op zondag 14 augustus van 12 tot 18 uur. Meer info vindt u op  www.henkstemerdink.nl
___________________________________

Dinsdag 21 juni Langste dag wandeling Hummelo--Hoog-Keppel
Ontmoeting en Inspiratie
Zomaar de stilte……..

Zin om mee te wandelen op de avond van midzomer dinsdag 21 juni?
Gestart wordt in de kerk van Hummelo om 19.15 uur met een mooie tekst voor onderweg. Het thema voor de avond is zomaar de stilte….

Soms verlang je naar stilte. Als je de hele dag druk bent geweest. In een periode van je leven waar er veel gebeurt en er veel van je wordt gevraagd. Er zijn zoveel momenten waarop we stress ervaren en ons opgejaagd voelen. De stilte van het bos op een lange zomeravond kan dan heerlijk zijn.

Samen wandelen we naar de kerk van Hoog-Keppel. Onderweg is er tijd om met elkaar te praten en elkaar te ontmoeten. Maar er zullen ook momenten van stilte zijn. De stilte kan je openen voor wat er is. Voor wat je ziet, voor wat je hoort, voor wat er in je leeft.

Rond 20.15 uur zijn we in de kerk van Hoog-Keppel. Daar wachten  koffie en thee. Na een kort moment met een paar gedichten, muziek en stilte lopen we via een andere weg terug naar Hummelo. In Hummelo wordt de avond rond 21.45 uur afgesloten met een moment van teksten en muziek in de kerk. Daarna is er een drankje. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen. Ook wie niet mee wandelt kan aansluiten bij de momenten in de kerk.

Deze activiteit wordt georganiseerd door ds Elise Wijnands en ds Karin Spelt vanuit de kerken van Hummelo en Drempt/Oldenkeppel.Een concertprogramma met jonge internationale klassiek opgeleide musici. Zij spelen barokmuziek waarbij de luit centraal staat. Veel componisten uit de hoog-barok periode, zoals ondermeer J.S. Bach en Vivaldi waren liefhebbers van de klank van de luit en vonden dat deze een bijzondere sfeer geeft in een compositie. Zo heeft Bach de beroemde aria “Komm süsses Kreuz” van de Matthaeus Passion oorspronkelijk geschreven met de luit als solo-instrument i.p.v. viola da gamba.
        Dit concert kenmerkt zich door een mix van virtuositeit en tederheid die zeergeschikt is voor intieme salonconcerten. Echt een aanrader voor een ontspannen coronaproof zondagmiddag concert.

Terug naar de inhoud